ARSA YATIRIMINDA EN ÇOK HANGİ BÖLGELER ÖNE ÇIKIYOR

Arsa, kârlı bir yatırım dendiğinde ilk akla gelen seçeneklerden biridir. Tabiki iyi bir araştırma arsa yatırımında çok önemlidir. Arsa satın alırken bölge seçiminde doğru karar ilk adımdır. Ek olarak arsanın tapu niteliği, kullanım şekli, bölgenin potansiyeli gibi birçok konu da masadadır.

Getiri oranı yüksek bir yatırım için, onlarca kriter içinde yer seçimi ilk sırada yer alıyor. Arsa yatırımı, geleceğin potansiyeline bugünden yatırım yapmak demektir. Bu anlamda şehir merkezi, organize sanayi bölgesi ya da turizm merkezlerine yakın satılık arsa fırsatlarının kârlı bir yatırım olduğunu söyleyebiliriz.

Aşağıdaki tabloda, Türkiye’de son bir yıldaki arsa fiyatlarının artışı mevcuttur. Ek olarak arsalar, son bir yılda Türkiye’nin yüzde 84’lük enflasyonunun üzerinde değer kazandı. İzmir ve Antalya gibi bölgelerde ise, artış çok daha yüksek oldu.

Nereden arsa almalı? Yanıtını herkesin merak ettiği o soruya gelelim.

İzmir
Ege’nin incisi İzmir, doğal ve tarihi güzellikleri barındırmasının yanı sıra, 4,3 milyonluk bir metropol şehir. Bu da İzmir’i arsa yatırımında ön plana çıkaran bir faktör. İzmir arsa fiyatları, son 1 yılda 2 katına çıkarken, son 4 yılda ise neredeyse 4 katına yaklaştı. Ek olarak İzmir; İstanbul ve birçok şehirden göç alıyor. Güçlü sanayisi ve gelişen potansiyeliyle arsa yatırımı için ideal bölgelerden.
 

Bize Ulaşın
Kapat